DOCC CONTROL lanceert facility management de toekomst in

Internet of Things in gebouwen voor iedereen dichterbij dan ooit

Oisterwijk, 11 oktober 2018 - Hoe maak je het onderhoud van gebouwen een stuk slimmer? Dat was het hoofdvraagstuk waarover de ontwikkelaars van DOCC CONTROL zich de afgelopen jaren bogen. Zij komen nu met een platform dat elke organisatie – groot of klein – stap voor stap klaarmaakt voor facility management van de toekomst. DOCC CONTROL maakt Internet of Things voor gebouwbeheer praktisch toepasbaar dankzij een gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk systeem dat iedereen graag gebruikt. Gebouwen en installaties worden – zonder grote investeringen - slimmer gemaakt met diverse software en hardware oplossingen zodat organisaties van reactief naar voorspellend (predictief) onderhoud kunnen gaan en zo kosten besparen.

DOCC CONTROL is ontwikkeld vanuit de praktijk, in nauwe samenwerking met facility managers en gebouweigenaren van vooraanstaande organisaties. Zo werd DOCC CONTROL getest en geoptimaliseerd samen met Dobotex (Puma), Tesla en bij het meest duurzame logistieke centrum in Europa van Rhenus Logistics in Tilburg. Hier zijn ondertussen de DOCC CONTROL software en hardware tools dagelijks in gebruik.

Registreren van en communiceren over onderhoud: iedereen doet mee
Met DOCC CONTROL loopt facility management binnen no time op rolletjes. Binnen 15 minuten ben je aan de slag, zonder cursus, consultants of gedoe. Het centrale platform zorgt ervoor dat mensen, (gebouwbeheer-)systemen en apparaten optimaal met elkaar kunnen schakelen. Door een nieuwe manier van het registreren van serviceverzoeken en het stroomlijnen van de communicatie, komt er meer informatie en aandacht vrij voor analyses. Zo kun je onderhoud optimaliseren en voorkom je dat problemen escaleren.

DOCC CONTROL maakt het medewerkers makkelijker om een probleem te melden, met de gebruiksvriendelijke reporterapp. De juiste mensen worden automatisch en gelijktijdig geïnformeerd over een serviceverzoek. Via chats kunnen betrokkenen hierover gericht met elkaar communiceren - snel en overzichtelijk. Zo is er geen wirwar van geeltjes, telefoontjes en appjes meer nodig om een serviceverzoek te melden en op te lossen. Via het platform behoud je altijd overzicht over de status van een verzoek, of van 25 verzoeken verspreid door een gebouw.

Het IoT vraagstuk: hoe zet je het gebouw slim in?
DOCC CONTROL zet zoveel mogelijk apparaten en systemen zelf aan het werk om het gebruik, verbruik en storingen te registeren, om onderhoud te optimaliseren en downtime te minimaliseren. Bestaande slimme apparaten, die verbonden zijn met het internet, koppel je eenvoudig aan het platform. Zo meldt de printer via email aan het DOCC CONTROL platform dat de toner bijna op is en blijft de uptime hoog.

Is een apparaat of ruimte (nog) niet smart? Dan maak je die slim, met een van de DOCC CONTROL hardware oplossingen: een Smart Sticker of een Node. Scan de Smart Sticker (met QR-code en NFC-chip) van een lekkend koffiezetapparaat en maak makkelijk een serviceverzoek aan, ook zonder app. Of scan de Smart Sticker om meer informatie te krijgen over het juist instellen van je bureaustoel.

De DOCC CONTROL Node, een draadloze transmitter op veilige LoRa technologie, gaat nog een stap verder. Je plant geen periodiek onderhoud in. Met de Node meet je wanneer dat effectief nodig is, bijvoorbeeld als een deur 1000 keer open en dicht is gegaan. Wordt de CV-ketel opeens te heet of valt uit? De Node maakt automatisch een serviceverzoek aan, zodat de nodige maatregelen kunnen worden getroffen. De door DOCC CONTROL ontwikkelde Node is een waar Zwitsers zakmes: het telt, geeft waardes door en ziet of iets aan of uit is, hoog of laag. Ook kan het aangesloten worden op externe sensoren, bijvoorbeeld voor het meten van luchtkwaliteit. De Node, die wordt gevoed door een batterij of het lichtnet, verzendt deze data draadloos via een gateway naar het platform.

Naar geld besparend predictief onderhoud
Nu alles gecentraliseerd is in het platform, heb je direct informatie beschikbaar om te evalueren. Met DOCC CONTROL krijg je objectief inzicht in de prestatie van servicepartners, van installaties en apparaten. Hoe lang heeft het geduurd om een probleem op te lossen? Waar doen zich vaak issues voor?  Je kunt zelf rapportages samenstellen die je zo veel inzicht geven als je wilt. Ook op bestaande FMIS-pakketten is het gebruiksvriendelijke DOCC CONTROL een waardevolle aanvulling. Wil je juist een overzichtelijke visualisatie van het gebruik en verbruik van installaties en apparaten, dan biedt DOCC CONTROL diverse dashboards. Deze geven je bijvoorbeeld realtime inzicht in het energieverbruik per ruimte.

Met al dit inzicht en overzicht kun je verder optimaliseren en worden trends en patronen duidelijk zodat je verbruik en onderhoud kunt voorspellen. Zo zorg je dat de uptime van installaties en apparaten hoog blijft en bespaar je kosten.

  • DOCC CONTROL is beschikbaar vanaf € 80 (excl. BTW) / maand
  • Verder zijn er géén variabele kosten (bijv. voor gebruik LoRa netwerk)
  • Hardware items kunnen worden gekocht via de webshop
  • DOCC CONTROL biedt een free trial van 30 dagen per project